Kontakt

Boken om Gryningspyromanen är resultatet av ett samarbete mellan brandingenjör och brandutredare David Widlund och journalisten Monica Walldén. De ställer gärna upp och berättar mer om arbetet med boken. Läs mer under Föredrag.

David Widlund och Monica Walldén

Foto: Rebecka Uhlin

David Widlund

David Widlund är utbildad elektriker, brandingenjör och brandutredare. Han har arbetat sju år i kommunal räddningstjänst, bland annat som befäl i utryckning och som brandutredare. Sedan 2010 gör han brandutredningar i privat regi och är dessutom författare till boken ”Elektricitet och bränder med inriktning på brandutredning” samt en av författarna till boken ”Gryningspyromanen – från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare”.

Tel: +46 70 7619800
Epost: david.widlund@widigruppen.se
Hemsida: www.widigruppen.se

Monica Walldén

Foto: Rebecka Uhlin

Monica Walldén är journalist, redaktör och översättare. Hon arbetar i dag vid sidan av sin frilansverksamhet som chefredaktör för Jordens vänners Miljötidningen. Gryningspyromanen är hennes debut som författare. Förutom miljöfrågor och allmänmänskliga ämnen har hon i sin journalistik specialiserat sig på brandsäkerhet. Därför är fenomenet Gryningspyromanen något som intresserar henne särskilt.

Tel: +46 734 21 92 31
E-post: monica@wordsafe.se

 

GRYNINGSPYROMANEN_omslag_web

Bildarkiv

Bilderna nedan får gärna användas i reportage om boken.

Omslag Gryningspyromanen, högupplöst (1594 x 2480)
Omslag Gryningspyromanen, lågupplöst (411 × 640)
Författarporträtt David Widlund & Monica Walldén (högupplöst) (mellanupplöst). Foto: Rebecka Uhlin
Författarporträtt David Widlund.
Författarporträtt Monica Walldén. Foto: Rebecka Uhlin

 

Hoi Förlag

Hoi Förlag

Hoi står för House of Independents. Ett förlagshus av oberoende författare. Idén till förlaget uppstod under arbetet med boken “Lyckas med bokutgivning” som fokuserar på egenutgivarnas och författarnas villkor i bokbranschen. Författarna (Lars Rambe, Sölve Dahlgren och Ann Ljungberg) pratade då mycket med författare som hade gett ut på eget förlag eller som funderade på att göra det.

Vi insåg att det fanns en möjlighet att starta ett nytt förlag som skulle passa dem som inte ville göra allt själv, men som samtidigt gillade friheten med att styra mycket av bokprojektet själv.

Hoi Förlag startade i november 2010.
Läs mer om förlaget och våra författare på Hoi Förlags hemsida.