3:dje plats för författaren & tv-producenten David Wikdahl på filmfestivalen Prix Europa!

Grattis David Wikdahl till 3:dje platsen i den internationella TV-festivalen PRIX Europa! David Wikdahl,en av författarna till pocketen  ”Gryningspyromanen-en berättelse om hämnd” som släpptes nu i september och tävlade med sin dokumentärfilm ”The Sit-in” (Sittstrejken).

David Tyskland

David Wikdahl är journalist och tv-producent.

Prix Europa är en internationell TV-festival och så här beskriver de sig själva: ”Since 1987 we honour the best media productions of the continent:
PRIX EUROPA is the festival for the programme makers!”

Om truecrime boken ”Gryningspyromanen en berättelse om hämnd”:

”I april 2016 blev Ulf Borgström villkorligt frigiven efter ett fängelsestraff för grov mordbrand. Hur kommer det sig att han bara blivit dömd för fyra bränder, när han enligt egen utsago har anlagt minst 200? Vem är han, och vad har format honom till den han är i dag?

Det här är historien om en man som gäckade polisen i tjugo år. En sann berättelse om svek, hämnd och ett stort misslyckande av samhället.

Så hur skulle det gå för Borgström efter frigivningen?

Det dröjde ett drygt år innan det brann igen.

I oktober 2018 föll hovrättens dom för bland annat försök till mordbrand. Den här boken berättar i ett nytt kapitel hur det gick till och hur polisen gjorde en rad fatala misstag under utredningen. Dessutom presenteras nya sensationella uppgifter från Ulf Borgströms bror, som ger nytt ljus åt två andra bränder.”