En bok som väcker känslor

På sajten bokdebutant.se har signaturerna ”Zusan” och ”Maria” delat med sig av några åsikter kring ”Gryningsyromanen”. Zusan skriver till exempel:

”Jag har förståelse för att boken blev till och finner den intressant samtidigt som det är upprörande om hur dålig kommunikationen är i de många fallen och att rättsamhället inte verkar fungera som det ska. Hur ska man gå kunna gå vidare och skydda de civila om juridiken sätter käppar i hjulet för att få Ulf Borgström inspärrad? Kanske med hjälp av boken kommer de fram till en lösning till samarbete. Kanske får Borgström hjälp i fängelset. Kanske om fler läser den kommer att arbeta för att uppmärksamma saker som händer i deras omgivning. Jag hoppas att boken har gett en förklaring och inte bara skrämt upp civilbefolkningen som nu väntar på vad som kommer att hända 2016. Jag kan rekommendera att läsa denna boken och garanterar att men känner sig upprörd och arg när man stänger den!”

Maria skiver bland annat:

”Man får en omfattande bild och blir insatt i förlopp och resonemang och fast det är en faktabok så drivs man igenom den och tappar inte intresset. Steget till deckare är inte långt. Mycket beror på språket. Man använder talspråk och det gör det lätt att ta till sig boken och det faktaspäckade innehållet.”