Stort intresse i Skåne

Under helgen var vi, alltså författarna, på besök till Skåne och passerade Lund, Ystad och Kristianstad för intervjuer och boksigneringar. ”Gryningspyromanen” väcker fortfarande stort intresse i regionen. Inte minst för att misstron mot de rättsvårdande instanserna är omfattande. Många tror att bränderna ska ta ny fart sommaren 2016 då den dömde mordbrännaren Ulf Borgström kan släppas tillbaka ut i friheten. Med misstron följer också rädslan för var det ska brinna då. Och vem som ska drabbas.

Det är alltså rättvist att säga att Gryningspyromanen fortfarande håller regionen på halster, trots att han sitter inspärrad. Vi önskar att vi kunde komma med några tröstande besked men tvingas tyvärr konstatera motsatsen. Den internationella expert på mordbränder som intervjuats i boken är rätt säker: bränderna är tillbaka när Borgström släpps fri.

Detta baseras på mångårig forskning kring olika mordbrännarprofiler som för första gången i ”Gryningspyromanen” redovisas i Sverige. Ulf Borgström passar perfekt in i en av de sex mallarna.

Bollhus

 

Här är Bollhusgatan 8 i centrala Ystad där Ulf Borgström anlade sin hittills sista brand. Han greps samma natt och dömdes till åtta års fängelse för grov mordbrand.

DW böcker

 

Författaren och brandingenjören David Widlund på plats i Ystad Bokhandel för signering.

Ystad Bokhandel

 

Vid Bokhandeln i Kristianstad tillbringade vi lördagseftermiddagen i trevligt sällskap!

Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad

Så här ser Den Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad ut. Ulf Borgström sågs gå in och ut ur kyrkan varpå ett brinnande stearinljus påträffades i predikstolen. Ändå gick Borgström fri. Vi förklarar varför i boken!