Gryningspyromanen i pocketform

Den uppmärksammade boken om Gryningspyromanen Ulf Borgström utkommer som pocket! Det är Bokfabriken i Sverige som köpt rättigheterna och sprider boken över hela Sverige, med ny omslagsbild. Här kan man beställa pocketupplagan.

gppocket

Boken Gryningspyromanen tecknar porträttet av Skånes kanske mest kända förbrytare. Ulf Borgström har beskrivits som både företagsam och intelligent. Innan vågen av bränder startade kallades han för Telesabotören efter att på ett sinnrikt sätt ha tjuvkopplat växelstationer i Ystadstrakten. Då suckade en hög tjänsteman på Telia:

”Hade han inte hållit på med droger hade han kunnat bli chef över vilket teleföretag som helst.”

År 2005 dömdes Ulf för första gången till fängelse för försök till mordbrand i Dalarna. Efter att han avtjänat sitt straff kom han ut ännu mer förbittrad på det samhälle han sedan tidigare sagt sig hata. Nu började det brinna även i egnahemsvillor och stora hyreshus.

Därför var det med stor triumf som polisen höll presskonferens sommaren 2011 då Svea hovrätt slutligen fastställt domen om åtta års fängelse för grov mordbrand. Ett av den svenska kriminalhistoriens största mysterier var tillfälligt löst. Men sommaren 2016 kan Ulf Borgström på nytt vara en fri man. Forskare som framträder i boken tror inte för ett ögonblick att tiden i fängelse slipat bort det hämndbegär som drev Ulf Borgström.

Boken Gryningspyromanen berättar den sanna historien om hur ett normalskapt barn utvecklats till en ensling som höll en stor del av Sverige i ett skräckgrepp. Och om polisens kamp för att binda Gryningspyromanen till något av det svåraste som finns att bevisa – mordbränder. Den sista branden, då han greps, kunde slutat hur som helst. 37 människor tvingades fly ut i snöstormen för att rädda sina liv.

Boken Gryningspyromanen har nu publicerats som vanlig inbunden bok, ebok, ljudbok, talbok och pocket.