Julerbjudande: Boken om Gryningspyromanen

1-9 böcker: 129 kronor/st.

10-29 böcker: 99 kronor/st.

Fler än 30 böcker: 79 kronor/st.

Beställ här!

 

Jakten på den skånska mordbrännaren Ulf Borgström är ett av den svenska kriminalhistoriens största mysterier och misslyckanden. Mordbränderna har kostat samhället mer än en miljard kronor i spaningar, rättegångar och förstörda byggnader. Sedan 2010 sitter Ulf Borgström i fängelse efter en av Sveriges genom tiderna största polisiära insatser.

”Gryningspyromanen – Från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare” har uppmärksammats över hela Sverige. Vi har granskat utredningar och rättegångar för att finna svaret på våra frågor. Varför satte ingen stopp för mordbrännaren? Hur kunde han gång på gång gå fri trots att bränderna ansågs ”polisiärt uppklarade”? Vad har skapat mordbrännaren?

Vad händer när han kommer ut?

Den så kallade Gryningspyromanen Ulf Borgström uppfyller alla de kriterier som FBI följer när det gäller gärningsmannaprofilen på en så kallad hämndmordbrännare. Den expert som intervjuats i boken är säker på sin sak: ”det kommer att brinna igen”, när Borgström den 3 april 2016 kan vara på fri fot igen. Då fruktar polisen en ny hämndvåg.